Broccoligratäng

Här kommer ett recepttips som jag lagade idag. Det var supergott och definitivt mycket mer lättlagat än jag trodde att det skulle vara. Dessutom har jag alltid trott att gratänger är jätte feta och onyttiga men den här är definitivt inte det! Jag gjorde halva receptet (2 port.) och hälften fick bli matlåda - perfekt.
Jag skriver några ingredienser inom parantes. De kan man använda istället för dem som står framför, ifall man vill göra gratängen smalare. Men om man använder osmaksatt keso så föreslår jag att man använder kryddor för att det ska bli smak på det, tex oregano, basilika eller nått annat.
Receptet är för 4 personer.
Ingredienser:
800 g fryst broccoli
4 ägg
500 g oliv- och fetaostkeso (alt. minikeso)
1 dl lättmjölk (alt. minimjölk)
1 tsk salt
1 tsk peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Lägg broccolin i en ugnsform. Vispa samman äggen och tillsätt mjölken. Rör sedan ner keson i äggvispet. Salta och peppra. Häll kesoblandningen över broccolin och sätt in i ugnen i ca 35-40 min.
Sedan är det klart att servera!
Kommentarer
Postat av: :)
Låter ju supergott! Ungeför hur mkt kcal är det i en portion? Tror jag ska testa när mitt 3 veckorsschema är över. :P
kram.
Postat av: J
Undrar detsamma som dreambigdreams. :D
Verkar gott!
Postat av: Alexis
Låter jättegott. Jag gör ofta gratänger och det är inte alls så mkt kalorier i. Och gott!
Postat av: Alexis
En gratäng gjorde jag med köttfärssås, broccoli, morötter, majs och så ost på toppen bara. Otroligt lätt, ca 250-300 kcal/portion.
En annan hade jag pasta (går att ta bort), broccoli, morötter, kålrot, kassler och tomatsås och ostsås + lite ost på toppen. oxå ca 250-300/port.
Trackback