Att träna behöver inte kosta

Deal med mig själv: jag ska börja göra 30 armhävningar och 50 situps om dagen.

Slow down for a minut

Vaknade när klockan ringde och var skittrött. Hade jättesvårt att somna igår, antagligen för att skolan snart börjar och jag blev påmind om vardagsrutinerna. Då blir jag antagligen nervös och spänner mig och tänker för mkt. Iaf vaknade jag imorse och hade ingen som helst lust att stiga upp men tillslut gjorde jag det iaf. Efter en stund ringde min psykolog och sa att hon var sjuk och var tvungen att ställa in dagens tid. Vilken lättnad! Jag hade verkligen ingen lust att masa mig in och jag hade själv ont i magen och oroade mig för att jag skulle behöva ställa in (vilket jag redan gjort flera ggr så det skulle kännas pinsamt). Lättnad!
Igår tänkte jag att jag kanske ska skita i sömn- eller ångestdämpande tabletter eftersom jag mått så bra den senaste veckan. Men igårkväll kände jag att det skulle suttit fint med något som fick mig att somna lite lättare och snabbare. Det är ju när jag blir väldigt stressad och/eller nervös som jag spänner mig och lättare får ångest. Det är jag kan behöva något piller. Så jag ska nog be om att få något iaf. Testa kan jag nog göra. Är bara rädd att man ska bli beroende av dem och få för sig att man inte kan somna ifall man inte tagit sina piller :/
Men idag är idag. Så nu ska jag ta dagen som den kommer istället :)

May life be going my way now?

Sen nyår har jag mått rätt bra (peppar, peppar...). Maten har gått bra (dvs regelbundet, nyttigt och "lagomt" - men hoppas att jag går ner i vikt av det på rätt sätt), jag har varit social och träffat massa olika kompisar och gjort roliga saker. Detta har gjort att jag mått bra, varit gladare, piggare och känt mig lite snyggare (dock inte smalare). Jag hoppas att det fortsätter såhär. Jag ska kämpa för att det ska fortsätta såhär. Visst kommer det kännas hemskt ibland och jag kommer säkert ha megaångest, men jag hoppas att de stunderna blir färre i år än tidigare år. Jag hoppas på fler glada, sociala och aktiva tillfällen. Detta ska jag kämpa för i år. Jag ska se till att göra riktigt roliga saker ofta, träffa kompisar, försöka förbättra kontakten och relationen med de kompisar jag glidit ifrån lite grann och skaffa nya kompisar (jag vill ha en stor kompiskrets av olika slags människor!).
Tycker också att mina mål är väldigt bra och positiva :)
Viktnedgången ska jag också kämpa med fast på ett sunt sätt och i sakta tempo (lär nog inte lyckas på annat sätt) + bättre min kondis och bygga på mina muskler.
Det enda som inte går bra just nu är skolan. Ligger efter i de få ämnena jag har. Är sjukskriven på mer än halvtid. Men jag ska försöka fixa skolan med. Det är det enda som jag har kvar att verkligen börja ta tag i och det ska jag börja med imorn.
Önska mig lycka till. Om jag kämpar så kommer det nog bli ett bra år. Det känns så iaf, jag måste bara komma ihåg att inte ge upp och ta nya tag om det börjar gå dåligt.
Jag ser fram emot 2010 :)

RSS 2.0